Cursus informatie

Al onze cursussen beginnen om 08:00 tot 13:30 uur. Gedurende de cursus worden er voldoende pauzes ingelast. Rond 13:30 uur vertrekken we samen in groepsverband naar het CBR om het theorie-examen af te leggen. Bij al onze locaties is het CBR-gebouw zowel lopend (circa 10 minuten) als met het openbaar vervoer te bereiken.

Ja, wij bieden verschillende vormen van cursussen aan, de privé cursus bieden we ook aan in overleg met de cursist, neem hierover contact met ons op via 020-7895928. Wil je de privé cursus samen met een vriend/vriendin, collega, broer of zus volgen? Dat is ook mogelijk, uiteraard volgt iedereen de les op zijn eigen tempo.

Sinds 1 november 2019 zijn de vragen van de theorie-examens flink aangescherpt door het CBR. Daaruit is gebleken dat de gemiddelde cursist meer baat heeft bij herhaling. Daarom raden wij onze cursisten aan om de tweedaagse cursus te volgen.

Atlas Theorie geeft theorie-cursussen in Amsterdam. Hierbij is het CBR-gebouw vanuit ons kantoor zowel lopend (circa 10 minuten) als met het openbaar vervoer bereikbaar. Het adres kun je terugvinden op www.atlastheorie.nl onder het kopje ‘contact’.

Wil je de cursus vaker volgen? Dat is mogelijk, elke theorie cursus kost €50,-.

De minimale leeftijd om deel te nemen aan het CBR theorie-examen is 16 jaar. Nadat je het examen hebt behaald is je theorie certificaat 1,5 jaar (18 maanden) geldig.

Nee, onze autotheorie-cursussen worden momenteel alleen in het Nederlands en Arabisch gegeven. We streven ernaar om in de toekomst de cursussen ook in het Engels te geven.

Kosten

De kosten van het theorie-examen zijn €50,-.

Een theoriecursus kost bij ons €50,- per dag excl. CBR-examen.

Een theoriecursus kost bij ons €50,- per dag excl. CBR-examen.

Ja, het is mogelijk om bij ons contant te betalen. De aanbetaling dien je minimaal drie dagen voor de cursusdag te voldoen. Het resterende bedrag kun je op de cursusdag zelf betalen.

Algemeen Informatie

Bij een ééndaagse cursus wordt er les gegeven van 08:00 tot 13:30, daarna wordt direct het theorie examen afgelegd bij het CBR. Bij een tweedaagse cursus worden er twee dagen les gegeven: De eerste dag wordt de cursus gegeven van 08:00 tot 13:30. En op de tweede dag wordt de cursus gegeven van 08:00 tot 13:30 en daarna direct het CBR-examen.

Wij plaatsen geen data’s omdat wij die data’s simpelweg niet hebben, we zijn daarin zeer afhankelijk van het CBR.
Het CBR geeft op dit moment vanwege de huidige omstandigheden, weinig examens vrij.
Wij weten dat sommige bedrijven dat wel doen, maar dat vinden wij een misleiding voor de cursisten.

Wil jij bij ons zo snel mogelijk jouw theorie halen? Meld je dan snel aan voor onze spoedcursussen, binnen vier weken kun je de cursus volgen en het CBR-examen afleggen.

Op de dag van het theorie-examen dien je een geldig ID-kaart of paspoort bij je te hebben (niet gebroken/versleten). Indien je dit niet kan aantonen bij het CBR mag er geen examen worden afgelegd.

Je kunt ervoor kiezen om het theorie-examen via ons te reserveren of zelf te reserveren via www.mijn.cbr.nl.

Ja, voor de kandidaten die vaker het CBR theorie-examen hebben afgelegd is één dag voldoende. Onze theorie-cursussen zijn opgebouwd volgens de richtlijnen van het CBR.

Indien het examen gereserveerd is, dan is wijzigen of annuleren helaas niet meer mogelijk.

Ja, dat is mogelijk. Je kunt je via onze website aanmelden voor een theorie-cursus zonder CBR-examen. Het is belangrijk dat jouw examendatum overeenkomt met onze cursusdatum. Bij het ontvangen van de aanmelding krijg je van ons een bevestiging per e-mail en krijg je daarbij het oefenmateriaal dat je thuis kan doornemen.

Ben je geslaagd? Dan is jouw auto-theorie certificaat 1,5 jaar geldig.

Ja, onze docenten hebben veel cursisten met faalangst geholpen. Wij zijn erin gespecialiseerd om leerlingen met faalangst te begeleiden en klaar te stomen voor het examen.

Ja, dat is mogelijk. Je kunt je via onze website www.atlastheorie.nl aanmelden voor een CBR theorie-examen.

Ja, een scooter-rijbewijs is ook een officieel identiteitsbewijs. Hiermee kan je ook het CBR-examen afleggen.

Ja, dat raden wij zeker aan. Bij het aanmelden sturen wij onze cursisten per e-mail het oefenmateriaal. Het aandachtig doornemen van het oefenmateriaal vergroot de slagingskans.

Daarom Atlas Theorie
  • GEEN DigiD Nodig
  • Theorie cursus binnen een week
  • Elke werkdag telefonisch bereikbaar
  • Veilig met iDEAL betalen
Atlas Drive

Wil je een rijopleiding op maat voor een scherpe tarief? Kijk dan op onze site.

Atlas Drive
Heb je een vraag?